BiH

Meteorolozi najavili oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima

U Bosni i Hercegovini danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u zapadnim i jugozapadnim područjima registrovana je i slaba kiša.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -1 stepen, Livno 9, Ivan-sedlo 10, Bihać, Široki Brijeg i Sokolac 12, Bugojno, Drvar i Prijedor 14, Banja Luka, Mostar, Sanski Most i Trebinje 15, Gradačac, Neum i Sarajevo 16, Srebrenica 17, Doboj i Zvornik 18, Bijeljina, Tuzla i Zenica 19 stepeni.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima, uglavnom u južnim, zapadnim i sjevernim područjima.

Intenzivnije padavine u sjevernim i zapadnim područjima Hercegovine, a u ostalim dijelovima samo ponegdje.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab od umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16, na sjeveru i sjeveroistoku zemlje do 19 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura oko 4, a najviša dnevna temperatura oko 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. prneosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh