BiH

Nastavljaju se natprosječne temperature za ovo doba godine

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno.

Suncano vrijeme - Nezavisne.com

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Bjelašnica -4; Bugojno i Drvar -3; Livno, Srebrenica i Zenica -2; Ivan Sedlo, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 0; Široki Brijeg i Stolac 1; Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Mostar 3; Trebinje 4; Gradačac 6; Neum 8; Bihać 9°C.

Danas prije podne u Bosni i Hercegovini naoblačenje sa zapada. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno slaba kiša može padati na području Hercegovine, Krajine, centralnom i jugozapadnom dijelu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, u poslijepodnevnim i večernjim povremeno satima sa jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.

Sutra pretežno oblačno vrijeme. Kiša ili lokalni pljuskovi se očekuje u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Vjetar umjeren do pojačan sa jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 12, a dnevna od 9 do 14, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 18 °C,piše N1

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na planinama sa snijegom. Intenzivnije padavine u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu i sjeveru zemlje do 14, a dnevna od 8 do 14, na sjeveroistoku Bosne do 17 °C.

Drugog dana vikenda pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu zemlje do 10, a dnevna od 10 do 16 °C, saopćeno je iz FHMZ.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh