BiH

Pogledajte šta se danas dešavalo u sudnici na ročištu Miloradu Dodiku

Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, danas je u Sudu BiH pročitana optužnica koja je podignuta protiv njega zbog donošenja zakona o zabrani primjene odluka Ustavnog suda BiH na području Republike Srpske.

Suđenje - Sud BiH

Slučaj je danas preuzela sutkinja Sena Uzunović, čemu je Dodik posvetio veći dio svog obraćanja medijima.

Odmah na početku obraćanja Dodik je prokomentarisao činjenicu da je u predmetu protiv njega sudiju Mirsada Striku zamijenila sutkinja Sena Uzunović.

Dodik i njegova odbrana odmah su tražili njeno izuzeće uz obrazloženje kako je ona pristrana jer je “kao pravnik bila angažirana u službi vlade Federacije BiH”, a odmah nakon toga problematizirali su njeno inzistiranje da se počne čitati optužnica prije nego što bude izmijenjena s obzirom na razdvajanje postupaka, što je Uzunović odbacila.

Dodik je novinarima nakon ročišta kazao kako je jasno da je sutkinja Uzunović “došla sa zadaćom”, odnosno kako je to za njega samo dokaz da je ovo politički proces kojega ne vodi sud nego “netko drugi”. Sada mu je zasmetalo i to što u sudnici državnog suda nema zastave RS, nego samo BiH, a ponavljao je stare teze kako mu se ne može suditi po izmjenama zakona koje je donio visoki predstavnik.

Sud BiH je dostavio skraćeni snimak medijima u kojem je prikazano šta se danas dešavalo tokom ročišta. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh