BiH

POČETAK GODINE BIT ĆE KIŠOVIT, ALI DO DALJNJEG BEZ SNJEŽNIH PAHULJA

Za razliku od prethodnih dana koji su nam donosili obilje sunca za većinu mjesta, od danas smo ušli u period koji će nam donijeti više oblačnosti nad našim krajevima uz povremene padavine.

Uz dominantna jugozapadna i zapadna visinska strujanja početkom januara nas očekuje i povremeno umjeren jugo.

Padavine samo lokalno i slabe, uglavnom na jugu i zapadu zemlje. Nešto više padavina nas očekuje u ponedjeljak, kada će prolaskom fronte kiše prolazno biti u većem dijelu zemlje.

Nakon ponedjeljka, nova prolazna fronta koja bi donijela padavine većem dijelu zemlje je moguća u srijedu. Uz ove prolazne fronte kiša će padati i na većini planina, a snijeg je moguć tek na najvišim planinskim vrhovima od oko 2000 metara nadmorske visine. Bez obilnih padavina u narednom periodu.

Temperature idalje ostaju iznadprosječne za ovo doba godine, dnevni maksimumi uglavnom 8 do 13, lokalno do 16 stepeni Celzijusa. Uz povećanu oblačnost i jutra će biti nešto toplija. prenosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh