BiH

VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA SEDMICE: OČEKUJU NAS ‘DEBELI MINUSI’

U narednim danima Bosna i Hercegovine suočit će se s promjenama u vremenskim uvjetima.

Zima, hladnoća - Twitter

Noć na utorak donosi naoblačenje s prolaznom kišom u većem dijelu zemlje. Očekuje se kiša i na planinama, dok će snijeg biti moguć samo na najvišim vrhovima iznad 1700 metara nadmorske visine.

Utorak će biti pretežno oblačan u Hercegovini, zapadu i sjeverozapadu Bosne, s lokalnom kišom. Ostatak zemlje će imati sunčanije i suho vrijeme, posebno na istoku i sjeveroistoku, uz moguću pojavu dugotrajne magle u kotlinama. Jutarnje temperature će se kretati od -1 do 5 stepeni Celzijusa, na jugu do 8 stepeni Celzijusa, dok će dnevne biti između 7 i 12 stepeni Celzijusa, lokalno do 14 stepeni Celzijusa. Slab vjetar će se tokom dana pojačati navečer i noću na srijedu.

IZ KIŠE U SNIJEG

Srijeda donosi postepeno naoblačenje u svim krajevima. Kiša će najprije zahvatiti Hercegovinu, zapad i sjeverozapad Bosne, proširujući se kasnije poslijepodne i navečer na cijelu zemlju, uz jačanje kiše.

U večernjim satima i noći na četvrtak, dolazi hladniji zrak sa sjevera, uz prelazak kiše na susnježicu i snijeg iznad 1200 metara nadmorske visine. Jutarnje temperature bit će između 6 i 13 stepeni Celzijusa, dok će po kotlinama biti oko nule. Dnevne temperature će se kretati od 10 do 15 stepeni Celzijusa, lokalno na sjeveru i sjeveroistoku do 17 stepeni Celzijusa, uz umjeren južni i jugozapadni vjetar, s jakim udarima na planinama.

U četvrtak će prevladavati pretežno oblačno vrijeme, s lokalnim sunčanim intervalima u sjevernim dijelovima Bosne i Hercegovini.

Bez većih padavina, ali s mogućim kišnim intervalima u centralnim i istočnim dijelovima Bosne, te u jutarnjim satima u Hercegovini. Kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg iznad 1000 m nadmorske visine. Temperature će biti u postepenom padu.

Petak će donijeti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s malo padavina, kiše u nižim krajevima i susnježice te snijega iznad 700 metara nadmorske visine. U Hercegovini i jugozapadu Bosne bit će pretežno sunčano.

PROHLADAN VIKEND

Za vikend se očekuje prohladno i uglavnom suho vrijeme, s promjenjivo oblačnim uslovima u ostatku zemlje.

U petak i subotu, umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar bit će prisutan širom zemlje, dok će na zapadu i u Hercegovini puhati umjerena do jaka bura. Temperature će biti niže, s najhladnijim danima u subotu.

Pratite najnovije informacije o vremenskim promjenama i pripremite se za sve uvjete koji dolaze. prneosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh