BiH

Poznato kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U BiH danas i za vikend će preovladavat pretežno oblačno vrijeme, a bit će i padavina.

Oblačno - Nezavisne.com

Maksimalne temperature očekuju se na jugu zemlje do 15 stepeni dok će u ostalim dijelovima biti dosta hladnije.

U drugom dijelu dana kiša se očekuje u većem dijelu zemlje, na planinama i snijeg. U noći na subotu i u nizinama će padati susnježica ili snijeg, osim na jugu zemlje. Vjetar slab južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu do 15°C.

U subotu ponovo oblačno vrijeme. Većinom će padati susnježica ili snijeg, na jugu zemlje kiša. Prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne bura. Temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

U nedjelju preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po Bosni lokalno može padati slab snijeg. Najviše sunčanog vremena na jugu zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5°C, na jugu do 9°C.

U ponedjeljak se očekuje novo naoblačenje koje bi uslovilo slabu kišu u nizinama, i slab snijeg u višim područjima. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu do 8°C, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh