BiH

Bh. državljani pristigli iz Gaze će privremeno biti smješteni u kampu kod Mostara

Prva grupa bh. državljana i njihovih srodnika koji su evakuisani iz Gaze stigli su danas na Međunarodni aerodrom u Sarajevu. Ministar za izbjeglice i ljudska prava Sevlid Hurtić je kazao da će oni privremeno biti smješteni u kampu Salakovac kod Mostara.

bh državljani - Klix

Hurtić se zahvalio ministarstvima sigurnosti i vanjskih poslova kazavši da je uspješna evakuacija zajedničko djelo,

“Večeras dolazi drugi avion, svi će biti smješteni u Salakovcu kod Mostara. Obezbjeđeno im je sve. Vidjeli ste da ima dosta djece, pripremili smo ljude koji će pratiti djecu”, kazao je Hurtić.

Dodao je da je najzahtjevniji dio posla bio sam dolazak ljudi te da će sada sve biti lakše.

Hurtić je kazao kako je još jedan dio bh. građana ili njihovih srodnika u Gazi te da njima nije dozvoljen izlazak.

Majed Maarouf, predsjednika Palestinske zajednice u Bosni i Hercegovini se zahvalio bh. vlastima na uspješnoj evakuaciji.

Doktor Jamal Mosleh jedan od evakuisanih se također zahvalio bh. vlastima i istakao kako je situacija u Gazi katastrofalna.

“Vrlo je teška situacija, katastrofalna. Na ulicama Gaze samo se smrt čuje. Moja kuća je srušena, ovo je sve što mi je ostalo (pokazujući na manji kofer). Nema više nijedno mjesto u Gazi da je sigurno. Najteže je kad vidiš žene i djecu u komadima”, kazao je Mosleh. prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh