BiH

Poznati meteorolog najavio dolazak snijega

Marko Čubrilo, poznati meteorolog iz Srbije, čije se prognoze cijene u regionu, pa i Bosni i Hercegovini, u najnovijoj prognozi najavio je dolazak snijega.

“U ponedjeljak i u utorak relativno toplo, dok se u utorak poslijepodne očekuje naoblačenje sa kišom, mjestimično uz zahlađenje. Sredinom nedjelje hladnije, na jugu regiona uz padavine. Krajem nedjelje dalje zahlađenje uz moguće obilnije padavine, a uz pad temperature u višim oblastima moguć snijeg. Poslije 12. novembra osjetno hladnije”, naveo je on na Facebooku i dodao:

“Danas će se preko regiona velikom brzinom premiještati hladan front koji donosi olujan, na udare i orkanski vjetar, kišu, pljuskove, grmljavinu, a lokalno može biti i tuče/grada. Iza fronta atmosfera polako u smirivanju, dok će vjetar oslabiti na umjeren do pojačan ali bez olujnih udara. U ponedjeljak promijenjivo oblačno, ponegdje uz prolaznu kišu i relativno toplo”.

Kako prognozira jugozapadni vjetar u daljem slabljenju i u okretaju na zapadni i sjeverozapadni smjer. Dnevni maksimum od +14 do +21 stepen Celzijusa.

“U utorak prijepodne uglavnom suho, zatim se očekuje naoblačenje koje će usloviti pojavu kiše, a na jugu može biti i grmljavinskih pljuskova. Padavine neće biti ovako intenzivne i neće im prethoditi olujan južni vjetar. U noći ka srijedi i u srijedu tokom većeg dijela dana nad središnjim, južnim i jugoistočnim predjelima oblačno i hladnije uz kišu, dok će na sjeveru i zapadu biti oblačno uz pojavu slabe kiše ponegdje. Počeće da duva slab do umjeren, sjeverozapadni vjetar donoseći zahlađenje tako da će se u srijedu maksimumi kretati od +8 do +16 stepeni Celzijusa”, prognozira Čubrilo, piše n1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh