BiH

Meteorolozi objavili prognozu za naredna četiri dana: EVO KADA OPET STIŽE KIŠA

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Livno 10; Drvar 11; Ivan Sedlo, Sanski Most i Sokolac 12; Banja Luka 13; Bijeljina, Bugojno, Doboj, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 14; Gradačac, Stolac, Trebinje i Zvornik 16; Mostar i Zenica 18; Neum 19°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini veći dio dana preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva će biti dosta niske naoblake ili magle širom Bosne. U poslijepodnevnim satima rijedak lokalni pljusk je moguć na području Krajine, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C. U Sarajevu oblačno dio prijepodneva. Sunčanije u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab, u Bosni sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima se očekuje naoblačenje sa sjeverozapada koje će u večernjim satima usloviti kišu ili lokalne pljuskove praćene grmljavinom u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

U ponedjeljak u Bosni i sjeveru Hercegovine djelomično vedro. U jutarnjim satima slaba kiša može padati u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. U većem dijelu Hercegovne pretežno sunčano. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.

U utorak u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni većinom umjerena naoblaka, po kotlinama sa maglom i niskom naoblakom dio prijepodneva. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh