BiH

Vijeće ministara BiH odobrilo pružanje pomoći Sloveniji

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je, na 7. vanrednoj telefonskoj sjednici, donijelo Odluku o pružanju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje Vladi Republike Slovenije u saniranju posljedica poplava koje su do sada odnijele šest života i prouzročile ogromnu materijalnu štetu.

Odlukom se odobrava upućivanje dva tima za zaštitu i spašavanje iz Bosne i Hercegovine, tima Federalne uprave civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine i tima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, s teškim radnim strojevima i neophodnim ljudstvom.

Vijeće ministara donijelo je i Odluku o odobravanju sredstava tekuće pričuve proračuna institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine u svrhu financiranja troškova timova iz Bosne i Hercegovine prilikom pružanja međunarodne pomoći Vladi Republike Slovenije u iznosu od 350.000 KM.

Predmetnom Odlukom, iznos od 200.000 KM doznačuje se Federalnoj upravi civilne zaštite, a iznos od 150.000 KM Republičkoj upravi civilne zaštite, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh