BiH

Duboke su laži sagrađene na masovnim grobnicama

Direktor Memorijalnog centra Srebrenics Emir Suljagić oglasio se nakon sramnog korištenja fotografije bošnjačkih izbjeglica iz Žepe tokom obilježavanja godišnjice Oluje u Prijedoru.

Emir Suljagić - vijesti.ba

Naime, fotografija Sabine Mujkić iz Žepe, pojavila se tokom govora predsjednika RS-a Milorada Dodika o srpskim žrtvama Oluje.

“Fotografiju je prvi objavio AFP, autor fotografije je Joel Robin. U pitanju je zapravo fotografija nastala 26. jula 1995. nakon pada Žepe i deportacije civilnog stanovništva”, napisao je i Suljagić i dodao:

“Ovako su napisali i historiju Drugog svjetskog rata. Onog u kojem su nas “oslobađali”. Uglavnom od vlastitih života i imovine. Nikad više”.

– Istina nije nikakva voda duboka. Duboke su samo masovne grobnice. Duboke su laži sagrađene na njima, zaključio je Suljagić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh