BiH

Prvih dana augusta slijede 3 ozbiljne vremenske smjene: PRVO UPOZORENJE NA NEVRIJEME , PA ONDA…

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Sokolac 11; Bjelašnica 13; Ivan Sedlo 14; Bugojno, Sarajevo 15; Sanski Most, Široki Brijeg, Tuzla 16; Banja Luka, Bihać, Prijedor, Zenica 17; Doboj, Livno 18; Gradačac 21; Trebinje 22; Mostar 24; Neum 25; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 939 hPa, za 4 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U kasnim večernjim satima jače naoblačnje na sjeverozapadu Bosne praćeno kišom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 28 do 35 °C.

U Sarajevu sunčano vrijeme. Dnevna temperatura oko 31 °C.
BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, sa porastom temperatura su kod osjetljivih osoba moguće umjerene tegobe u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije i malaksalosti. Prilikom boravka na otvorenom, poželjno je djelimično reducirati aktivnosti u najtoplijem dijelu dana i izbjegavati duže izlaganje suncu. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Objavljena je prognoza do subote:
U srijedu 2. 8. 2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom poslijepodneva. U većem dijelu zemlje se očekuju lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 25, a dnevna od 25 do 31, na jugu do 33 °C.

U četvrtak 3. 8. 2023., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu i sjeveru zemlje do 36 °C.

U petak 4. 8. 2023., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne porast naoblake u Krajini, praćen pljuskovima i grmljavinom. U večernjim satima ili u noći sa petka na subotu kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u cijeloj zemlji. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 36 °C.

U subotu 5. 8. 2023., oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab zapani i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 25 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh