BiH

Denis Bećirović: ‘Pozivam EU da se snažnije suprostavi rušiteljima Dejtonskog sporazuma’

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Denis Bećirović je na oproštajnoj posjeti ambasadorice Češke Republike poslao snažnu poruku čelnicima Europske unije.

Denis Bećirivić - PREDSJEDNIŠTVO BiH

Saopštenje člana Predsjedništva BiH prenosimo u cijelosti:

“Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović primio je u oproštajnu posjetu ambasadoricu Češke Republike u BiH Ivanu Hlavsovu.

Tokom razgovora o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović rekao je, između ostalog, da je potrebno hitno prekinuti sa separatističkim napadima na državu Bosnu i Hercegovinu i njene institucije koje provode organi vlasti bh. entiteta RS.

Ambasadorica Hlavsova je rekla da Češka Republika snažno podržava nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Ambasadorica Češke Republike Ivana Hlavsova je poručila da Bosna i Hercegovina može računati na nastavak podrške Bosni i Hercegovini na njenom putu ka punopravnom članstvu u EU i NATO.

Također, istakla je da je Češka Republika opredijeljena za dalje pružanje pomoći u razvoju Bosne i Hercegovine. Dr. Bećirović se zahvalio ambasadorici Hlavsovoj na njenom angažmanu tokom protekle tri i pol godine, te na kontinuiranoj podršci koju Češka Republika pruža Bosni i Hercegovini na putu ka EU i NATO.

Tokom razgovora ocijenjeno je da su bilateralni odnosi između dvije zemlje dobri i bez otvorenih pitanja, ali i da postoje brojne mogućnosti za unaprjeđenje saradnje u oblasti ekonomije”, navodi se u saopštenju. prenosi radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh