BiH

Svjetski jevrejski kongres: Nećemo oprostiti ni ubicama ni onima koji ih veličaju VIDEO

Prisjećajući se imena ubijenih Bošnjaka, Rosensaft između ostalog kaže “… ako zaboravimo Mirsada, Hasana, Aliju, Fuada, naše će duše postati kamen, naše oči nikada više neće proliti suze.”

Menachem Rosensaft, šef delegacije Svjetskog jevrejskog kongresa, obratio se prisutnima tokom komemoracije u Potočarima i obilježavanju 28. godišnjice od srebreničkog genocida.

Poručio je da “mrtvi ne smiju postati statistika”, i da “nećemo oprostiti vama koji i danas odbijate priznati ubistva, silovanja, klanja; vama koji veličate Mladića sa muralima.”

“Moramo ih zapamtiti da niko nikad ne može da negira da su zaklani samo zato što je njihov poslanik Muhamed,” poručio je Rosensaft.

Prisjećajući se imena ubijenih Bošnjaka, Rosensaft između ostalog kaže “… ako zaboravimo Mirsada, Hasana, Aliju, Fuada, naše će duše postati kamen, naše oči nikada više neće proliti suze”, prenosi AJB.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh