BiH

Zastupnici u Europskom parlamentu pozivaju EU da ubrza proces pristupanja BiH

U Strasbourgu će se od 10. do 13. srpnja održati plenarna sjednica Europskog parlamenta, a u izvješću o Bosni i Hercegovini zastupnici pozivaju EU da ubrza proces pristupanja.

“U utorak će se raspravljati, a u srijedu glasovati o izvješću o Albaniji. Zastupnici pozdravljaju predanost Albanije integraciji u EU i opisuju je kao pouzdanog vanjskopolitičkog partnera te važnog geopolitičkog saveznika. Pristupni pregovori s tom zemljom službeno su otvoreni u srpnju 2022. godine”, priopćeno je iz Kluba zastupnika EPP-a.

Kako se dodaje, u izvješću o Bosni i Hercegovini zastupnici u Europskom parlamentu pozivaju EU da ubrza proces pristupanja.

Na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta 11. srpnja će, među ostalim, biti obilježena 28. godišnjica genocida u Srebrenici, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh