BiH

U čast stradale doktorice Azre Spahić gradit će se bunar u Africi, novac možete donirati u Sarajevu

U čast mlade doktorice Azre Spahić, koja je ubijena u stravičnoj saobraćajnoj nesreći 26. maja ove godine u Sarajevu, u Africi će biti izgrađen bunar.

Azra Spahić - Facebook

Na Azru i još dvije pješakinje, u Mercedesu je naletio Armin Berberović (1996.) iz sarajevske općine Stari Grad, koji se trenutno nalazi u pritvoru.

Azrine kolege iz Doma zdravlja i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu odlučile su u njenu čast izgraditi bunar u Africi.

“Uz podršku kolegica i kolega sa Medicinskog fakulteta odlučili smo se na izgradnju bunara u Africi u čast dr. Azre Spahić, kako bismo uz pomoć naše zajednice izgradili jedno trajno dobro za nju, i kako bismo očuvali sjećanja na sve ono što je Azra predstavljala.

Azra je bila vesela i mlada djevojka puna života, uvijek spremna za savjetovanje, veliki prijatelj i uzor mnogima. Riječima se ne može opisati koliko je značila svojoj porodici, prijateljima i svojoj lokalnoj zajednici.

Cijena izgradnje jednog bunara iznosi 2000 eura. Plan je da se uz pomoć lokalne zajednice sakupi novac za izgradnju jednog bunara. Ostatak prikupljenih sredstava će biti uložen u još neko trajno dobro”, naveo je na Facebooku Fatih Ademović, Azrin kolega sa fakulteta.

Građani donacije mogu ostaviti u jednoj od pet kutija koje će biti postavljene na sljedećim lokacijama:

Zgrada Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Lijepe kućne stvari (ARIA Mall treći sprat spratu)
Dom Zdravlja Stari Grad Sarajevo
Buybook Sarajevo (Radićeva)
Samusa (Mudželiti Veliki 7, Baščaršija)

Akcija prikupljanja sredstava za bunar će trajati 10 dana, počevši od danas.

Također, za potrebe akcije, otvoren je poseban račun, sa kojeg će se novac iskoristiti isključivo nakon dostavljanja potpisanog ugovora sa kompanijom koja će izgraditi bunar.

Podsjećamo, postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo tražila je danas, 21. juna produženje pritvora za Armina Berberovića, koji je optužen da je automobilom usmrtio Azru Spahić, te teško povrijedio dvije osobe.

Arminu Berberoviću je određen pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti prenosi radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh