BiH

ŠALJE SELAME: NANA FATA ORLOVIĆ NA BRDU UHUD

Hadž, sveto putovanje muslimana u Meku, jedan je od najvažnijih događaja u životu svakog muslimana.

Nana Fata Orlović - hayat

To je putovanje koje ispunjava duše vjernika posebnim osjećajem i duhovnom bliskošću s Bogom. Upravo takvo putovanje trenutno proživljava Nana Fata Orlović, koja je otputovala na hadž i trenutno se nalazi na brdu Uhud, piše Hayat.

Nana Fata Orlović, poznata i voljena u svojoj državi Bosni i Hercegovini, hrabro se otisnula na put hadža kako bi izvršila jednu od pet temeljnih dužnosti islama. Iz Medine, sa brda Uhud, Nana Fata nam šalje selame, poruke mira i blagoslova, kako bi podijelila svoje iskustvo s vjernicima kod kuće.

Važno je napomenuti da se Nana Fata Orlović nalazi u dobrom zdravstvenom stanju i da sve proteklo kako je planirano.

Dok ona hoda svetom zemljom, vjernici koji su je poznavali mole se Alahu da joj ukabuli put, tj. da joj omogući uspješno izvršenje hadža. Njena hrabrost, predanost i duhovnost nadahnuće su za sve nas koji sanjamo da jednog dana posjetimo najsvetije mjesto na svijetu.

Hadž je sveti čin koji donosi brojne duhovne i moralne blagodati. To je vrijeme kada se vjernici potpuno posvećuju svojoj vjeri i izgrađuju snažnu povezanost s Alahom.

Nana Fata Orlović nas podsjeća na važnost ovog duhovnog putovanja i nadahnjuje nas da se duhovno uspinjemo kako bismo jednog dana iskusili taj poseban osjećaj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh