BiH

SLADIĆ: SAŠ’ VIĐAT CIRKJUZA! IZDATO NARANDŽASTO UPOZORENJE ZA BIH, STIŽE JAK CIKLON

Federalni hidrometeorološki zavod za danas je izdao narandžasto upozorenje. U obavještenju se navodi da se očekuje padavine između 30 i 60 litara po metru kvadratnom, lokalno oko i iznad 90 litara po metru kvadratnom. Udari vjetra će biti između 40 i 60, a lokalno do 80 km/h.

Nedim Sladić - Hayat

– Poduzmite mjere opreza i pratite prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama. Djelujte u skladu sa savjetima koje su dali ovlašteni organi- navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Početkom sljedeće sedmice( 15.-16.05.) nalazit ćemo se pod uticajem jakog ciklona koji će se centrom smjestiti nad Italijom donoseći nam uz izražno južno strujanje česte nalete kiše i pljuskova sa grmljavinom širom zemlje. Lokalno obilnije padavine.

Zapuhat će u većini mjesta umjeren do na udare jak jugo, navodi Bh. meteo.

O vremenu se oglasio i bh. meteorolog Nedim Sladić koji nije imao optimistične najave.

-S posljednjim runom prognoznog modela za danas, Krajišnici će nažalost za koji dan potvrditi onu njihovu čuvenu “saš’ viđat cirkjuza”. Laku noć, uz nadu da će se totali ublažiti – napisao je Sladić putem društvenih mreža. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh