BiH

Milorad Dodik nakon sastanka: ‘Imamo nacrt izjave o državnoj imovini, u ponedjeljak potpisujemo’

“Pitanje imovine je riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom i neće biti razmatrano na Parlamentarnoj skupštini BiH, kako nam se sugeriše”, rekao je ovo predsjednik entiteta RS, Milorad Dodik nakon sastanka sa predstavnicima partija iz ovog entiteta.

Milorad Dodik - Twitter

Sastanak je organizovan na poziv Dodika s ciljem zauzimanja jedinstvenog stava o imovini, a prisustvovali su mu predstavnici koalicije okupljene oko SNSD, kao i predsjednik SDS Milan Miličević, dok su lideri PDP Branislav Borenović i koalicije ‘Za pravdu i red’ Nebojša Vukanović odbili doći.

Dodik kaže da su na sastanku utvrdili nacrti izjave koju će tokom vikenda na stranačkim sastancima razmatrati, a potom će u ponedeljak biti održan još jedan zajednički sastanak.

“Sastat ćemo se u ponedeljak i potpisati ovu izjavu. Izjava će biti poslana i političkim partijama koje se nisu danas odazvale ovom sastanku”, rekao je Dodik.

On je rekao da će krajem iduće sedmice sazvati sjednicu parlamenta RS na kojoj će pozvati sudije Ustavnog suda BiH iz RS sa se povuku iz tog suda.

V.d predsjednika SDS Milan Miličević rekao je da je imovina nadstranačko pitanje.

“SDS i ja jesmo opozicija vlasti o mnogim pitanjima ali nikada nismo niti ćemo biti opozicija RS. Razmotrićemo ovaj dokument i odlučiti o daljim koracima”, rekao je Miličević.

Lider SP Petar Đokić istakao je da daje punu podršku izjavi koju su danas usaglasili jer je ona od izuzetne važnosti sa RS. Naveo je da treba uslijediti jedinstven odgovor iz ovog entiteta po pitanju imovine, piše Srpskainfo.

“Odbacujemo izjavu koja je u Sarajevu potpisana jer je ona ultimatum koji je poslan enitetu RS. Ne samo da je ne podržavamo već ne želimo da u tome na bilo koji način učestvujemo”, rekao je Đokić. prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh