BiH

Gastro fest u Mostaru od 3. do 6. maja

Manifestacija Gastro Fest 2023 bit će održana od 3. do 6. maja u Mostaru, a predstavit će se mostarski ugostitelji, udruženja žena, kao i lokalni proizvođači zdrave i domaće hrane.

Manifestacija Gastro Fest - fena

Festival će biti održan na mostarskoj tepi, koja se nalazi u neposrednoj blizini Starog mosta, što će ovom događaju dati posebnu čar.

“Ponuda će biti raznovrsna, od kafe, domaćih sokova, džemova od plodova naše Hercegovine, meda, kolača, palačinaka, uštipaka, sira svih vrsta i mliječnih proizvoda, te mnoge slatke i slane delicije”, kazala je Maja Kajtaz, direktorica JP Tržnice-pijace d.o.o Mostar.

Prodajnu cijenu izloženih artikala, kako ističe, određuju sami ponuđači.

“Imat ćemo, prije svega, kvalitetnu robu za koju smo sigurni da će oduševiti sve koji je budu okusili”, poručila je Kajtaz.

Osim toga, kaže, planirali su i razgovore sa svojim gostima.

“U programu su, pored ugodnog ambijenta i muzike, predviđeni razgovori s našim gostima koji će nam iz svog ugla dočarati i eventualno odati tajne dobro napravljenih hercegovačkih specijaliteta”, kazala je Kajtaz.

Gastro fest bi, uz sve navedeno, trebao poboljšati i turističku sliku Mostara.

“Početak mjeseca maja je najljepši dio godine u Mostaru, gdje dolaze turisti u velikom broju. Istovremeno je organiziran i Sajam gospodarstva koji okuplja posjetioce iz cijele regije, a može se reći i svijeta, tako da će dio njihove posjete biti i odlazak u stari dio grada, čime ćemo im uljepšati boravak i učiniti ga nezaboravnim”, naglasila je Kajtaz.

Pozvala je i sve građane da dođu i podrže ovaj festival.

“Gastro fest je novina u našem gradu i ovim putem pozivam građane Mostara i šire da nas posjete i učine da ovaj fest bude prepoznatljiv i dio tradicije za buduće generacije”, kazala je Kajtaz.

Manifestaciju Gastro fest 2023 organizira JP Tržnice-pijace d.o.o. Mostar u saradnji s Gradom Mostarom.

Učesnici se mogu prijaviti do 17. aprila, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh