BiH

Prvi kamion sa humanitarnom pomoći iz naše zemlje stigao u Tursku

Kamion sa humanitarnom pomoći koji je iz Hadžića krenuo put Turske u subotu navečer stigao je jutros u 2.35 sati na konačno odredište u mjesto Yayladagi u Turskoj.

Prvi kamion sa humanitarnom pomoći iz naše zemlje stigao u Tursku - fena

Prema informacijama Ambasade Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj, to je prva pristigla pomoć iz naše zemlje.

U saradnji i u skladu sa uputama turske Uprave za katastrofe i hitne slučajeve, te uz pomoć i asistenciju Ambasade Bosne i Hercegovine u Turskoj, pomoć je dopremljena do skladišta AFAD-a u mjestu Yayladagi i bit će distribuirana stanovništvu okolnih naselja pogođenim razornim zemljotresima.

Iz bh. ambasade u Turskoj poručuju da je ovo čin ljudskosti i hrabrosti za primjer svima u Bosni i Hercegovini i šire.

Građani općine Hadžići su u dva dana prikupili više od 60 tona pomoći, od kojih je 21 tona isporučena na krajnje odredište.

Općina Hadžići je odobrila i dodatnih 100.000 KM za pmoć narodu Turske i Sirije, saopćeno je iz te institucije, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh