BiH

BiH: Na području Zvornika spriječeno krijumčarenje osam migranata iz Pakistana

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine 18. oktobra 2022. godine oko ponoći, spriječili su krijumčarenje osam osoba afroazijskog porijekla na području Zvornika, javlja Anadolu Agency (AA).

radiosarajevo

Krijumčarenje je spriječeno prilikom nadzora državne granice i uz korištenje specijalističke opreme, prilikom čega su pripadnici Granične policije BiH uočili čamac iz Republike Srbije, koji je plovio rijekom Drinom prema teritoriju Bosne i Hercegovine.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima Granične policije su izjavili da dolaze iz Pakistana.

Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, pripadnici Granične policije BiH nastavljaju daljnji rad na ovom slučaju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh