BiH

Novo u Mostaru: Počeo Gastro festival Moba

Street food festival – gastro koji je posljednjih godina osvojio svjetske gradove, stigao je i u Mostar. Otvaranje je upriličeno u popodnevnim satima, a događaj na platou Gimnazije nazvan je “Moba”, a cilj je da okupi zajednicu kreativnih izlagača i ljubitelje gastro specijaliteta.

festival MOBA / PR - Haber.ba

– Imamo 12 izlagača, uglavnom iz Mostara, a tu su i gosti iz Sarajeva i Dubrovnika, što Festivalu daje i karakter međunarodnog.

Očekujemo posjetioce i iz drugih zemalja, jer je Mostar u ovom trenutku ispunjen turistima, još je lijepo vrijeme i sve nam ide na ruku, izjavila je glasnogovornica Festivala, Nevena Pandža.

Festival će trajati pet dana, a hrane koje su dostupne posjetiteljima su karakteristične za festivale. To su razne vrste burgera, kobasica i tortilja…

– Za sve posjetitelje ulaz je besplatan. Svaka kućica ima svoju ponudu i svoje cijene, a jela se plaćaju bezgotovinski na predviđenim štandovima. Svako ko želi da degustira specijalitete će dobiti karticu na koju će staviti iznos koji želi, i s tom se karticom kasnije sve plaća na kućicama. Novac će se moći i vratiti ako ga bude viška, a kartice će se moći i dopunjavati novcem, napominje Pandža. Za ugodnu atmosferu pobrinut će se više DJ-eva, a program će svake večeri trajati do jedan sat iza ponoći.

festival hrane Mostar / PR -Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh