BiH

Pet “zlatnih ljiljana“ nikad neće biti zaboravljeni

U organizaciji više udruženja proistaklih iz Armije RBiH i ove godine organizovan je tradicionalni 18. po redu marš od Mostara do Podveležja.

Marš "Mostar - Podveležje / PR - Haber.ba

Ramiz Džiho, Halil Ćorić, Nurif Dedić, Amel Vejzović i Elvedin Omanović, bili su vojnici Armije RBiH koji su uhvaćeni tokom diverzije, a potom i ubijeni u augustu 1995. pred kraj rata u Bosni i Hercegovini. U znak sjećanja na njih, organizacije već osamnaest godina organizuju marš od Dračevica do mjesta gdje su pronađeni posmrtni ostaci njih petorice.

Marš ” Mostar – Podveležje” / PR – Haber.ba

– Oni su prije nego što su ubijeni izvršavali zadatke u neprijateljskoj teritoriji. Marš je dugačak oko dvanaest kilometara i dijelom ide asfaltnim putem ka Podveležju. Tu je dosta djece i mladih, a naš cilj je da te generacije uče i pamte o odbrambeno-oslobodilačkom ratu. Zadovoljni smo odzivom, rekao je Mirsad Husnić, vođa marša.

Marš “Mostar – Podveležje / PR – Haber.ba

Tokom dana na spomen obilježju u Kružnju će se ovim povodom održati prigodan program, a delegacije i članovi porodica će posjetiti vječna počivališta stradalih. Na maršu učestvuje više od 200 učesnika.

Marš “Mostar Podveležje / PR – Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh