BiH

Sjednica Parlamenta FBiH: Traži se ostavka predsjednika FBiH Marinka Čavare

Nezavisni zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Nihad Čolpa zatražio je na današnjoj sjednici ovog doma ostavku Marinka Čavare sa mjesta predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine.

Marinko Čavara - Screenshot/BHRT.ba

Razlog zahtjeva je činjenica da se Čavara od početka ovog mjeseca nalazi na američkoj listi sankcionisanih zvaničnika, a Čolpa dodaje kako “FBiH ne zaslužuje predsjednika sa crne liste”.

Podsjetimo, Kancelarija za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva finansija (OFAC) uvrstila je šestog juna Marinka Čavaru i ministra zdravlja RS Alena Šeranića na listu sankcionisanih zvaničnika.

Oni su, kako se navodi, ugrozili stabilnost regije potkopavanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma i demokratskih procesa ili institucija. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh