BiH

Dodik: Bake Nevenka i Rajka Pralica dobit će sve potrepštine

Moji saradnici će detaljno utvrditi šta je sve potrebno kako bi njihov život bio bolji, sigurniji i dostojanstveniji, napisao je Dodik na Twitteru

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da će bake Nevenka i Rajka Pralica iz Bosanske Dubice, koje teško bolesne žive u maloj oronuloj kući, već danas dobiti sve neophodne potrepštine.

Dodik je naveo da je duboko potresen tekstom u “Glasu Srpske” o ove dvije bake, te je odmah pozvao humanitarku Ljilju Garaču iz tog mjesta.

– Bake Nevenka i Rajka Pralica će već danas dobiti sve neophodne potrepštine, a moji saradnici će detaljno utvrditi šta je sve potrebno kako bi njihov život bio bolji, sigurniji i dostojanstveniji – napisao je Dodik na Twitteru.

On je istakao da je briga o starima obaveza svakog odgovornog društva.

“Glas Srpske” objavio je tekst o ovim bakama iz Kadin Jelovca kod Bosanske Dubice u kojem se navodi da one, teško bolesne, žive u maloj oronuloj kući bez električne energije i vode zbog čega im je potrebna pomoć dobrih ljudi kako bi dobile krov nad glavom dostojan čovjeka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh