BiH

CIK BiH oduzeo mandat Kostadinu Vasiću

Nedavno je osuđen na 10 mjeseci zatvora.

Kostadin Vasić - agencije

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela je danas odluku o prestanku mandat poslaniku NSRS Kostadinu Vasiću, a koji je nedavno osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja.

Vasić ima pravo žalbe u roku od dva dana.

Ranije mu je Osnovni sud u Zvorniku odbio zahtjev da zatvorsku kaznu zamijeni novčanom kaznom. Osuđen je zbog nanošenja teških povreda svom rođaku.

On je imenovan na poziciju v.d. direktora Instituta za javno za javno zdravlje RS. Njegovo imenovanje bilo je sporno, o čemu je N1 ranije pisao. Prema Statutu ustanove na čijem je čelu stoji da direktor mora biti doktor medicine, dipl. farmaceut, ekonomista, ili pravnik, ali i da se protiv njega ne vodi krivični postupak, da nije osuđivan. Što Vasić, jeste i to zbog nasilničkog ponašanja, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh