BiH

Stigla delegacija NSRS: Jake policijske snage, blokirane ulice

Bivši pripadnici “Zelenih beretki” i borci Armije RBiH već su završili okupljanje

U Sarajevu se danas obilježava 30 godina od slučaja “Dobrovoljačka”.

Bivši pripadnici “Zelenih beretki” i borci Armije RBiH već su završili okupljanje u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Muhamed Švrakić, predsjednik Zelenih beretki Kantona Sarajevo, na današnjem okupljanju kazao je da i 30 godina poslije vide nepravdu koja se nameće bocima i braniteljima Sarajeva i BiH.

– Nepravda je ta što su naša tužilaštva zajedno s pritiskom tužilaštava iz Srbije pokrenuli postupak kažnjavanja navodnih zločina u ulici Doborvoljačka. Dobrovoljačka je bila legitimni vojni cilj. Danas u Tužilaštvu imamo izjave da predsjednik Alija Izetbegvoić nije bio zarobljenik. Imamo povike iz RS od Dodika da se ova istraga proširi i na 2. maj. To znači da žele da sude braniocima koji su branili gole živote. Ovo treba da se prekine – poručio je Švrakić.

Na isto mjesto je stigla delegacija NSRS. Kako javlja “Avazov” reporter sa lica mjesta, ulica Hamdije Kreševljakovića je blokirana, a na licu mjesta nalaze jake policijske snage.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh