BiH

Osmanović: Milanović je dao doprinos propasti pregovora o Izbornom zakonu

Njegovi nasrtaji zapravo su doprinijeli propasti pregovora o Izbornom zakonu, jer je radikalizirao poziciju HDZ-a i učinio je nespremnom na kompromis, rekao je

Adil Osmanović - Radiosarajevo

Raspravu u Hrvatskom saboru o Bosni i Hercegovini komentarisao je šef kluba SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Adil Osmanović, kazavši da nije dobro što se u institucijama Republike Hrvatske neprestano nastoje određivati unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

– Proteklih mjeseci mnogi u Hrvatskoj kao da se ne bave ničim drugim osim Bosnom i Hercegovinom. Premijer Hrvatske je mobilizirao sve snage da uvjeri međunarodne aktere da je Izborni zakon važniji od potkopavanja 27 godina implementacije Dejtona i blokade institucija, navodi Osmanović u reakciji – poručio je.

Kaže da predsjednik Hrvatske Zoran Milanović neprestano daje ekstremističke izjave i destabilizira situaciju u BiH.

– Njegovi nasrtaji zapravo su doprinijeli propasti pregovora o Izbornom zakonu, jer je radikalizirao poziciju HDZ-a i učinio je nespremnom na kompromis. Ako bi cilj bio da se ne mijenja Izborni zakon onda samo treba pustiti Milanovića da vodi te procese, jer svaka njegova riječ udavaljava a ne približava pozicije – rekao je, te dodao:

-Bosni i Hercegovini su potrebne poruke iz Hrvatske koje će zbližavati ljude i narode, a ne diplomatska ofanziva i instrumentalizacija institucija EU od strane Plenkovića niti ksenofobni ekstremizam Milanovića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh