BiH

Održan Internacionalni naučni simpozijum “Šta smo naučili o kardiovaskularnim bolestima (KVB) tokom Covid-19 pandemije?”

Jučer, 7. April – Svjetski dana zdravlja u Mostaru je obilježen organizacijom webinar Internacionalnog naučnog simpozijuma “Šta smo naučili o KVB tokom Covid-19 pandemije?” na kojem su uzeli učešće predavači iz Svjetske srčane federacije (WHF), Američke srčane asocijacije (AHA), Evropskog udruženja kardiologa (ESC), te domači autori članovi Internacionalne akademije nauka i umjetnosti u Bosni i Hercegovini (IANUBIH) i Udruženja kardiologa HNK i Bosne i Hercegovine.

Srce - Blogspot

Simpozijum je praćen on line sa više od 100 linkova koji su se prijavili kao ljekari, medicinske sestre, studenti i ostali. Visok nivo prezentacija i predavača je zadržao pažnju skoro svih učesnika koji su tokom puna 3h pratili simpozijum.

Nakon svakog izlaganja je bila diskusija ili postavljanje pitanja predavaču. Ljekarska komora HNK i Udruženje kardiologa su bodovali simpozijum, a certifikati će biti dostavljeni učesnicima poštom.

Voditelj Simpozijuma Emir Fazlibegović je objavio rezultat on line izjašnjavanja o materijalima Skupštine UKHNK i izboru novog rukovodstva te pozdravio prisutne-linkovane u ime pokrovitelja simpozijuma IANUBIH čiji je voditelj Regionalnog odbora u Mostaru i VKBI čiji je podpredsjednik Regionalnog odbora Mostar. Potom je u ime članova UKHNK i ostalih prisutnih čestitao 100. rođendan Prim. Dr Muhamedu Mahiću, dugogodišnjem šefu Internog odjela u Mostaru, prvom kardiologu u Hercegovini i dobitniku zlatne medalje Udruženja kardiologa Bosne i Hercegovine za doprinos u razvoju kardiologije u Mostaru i Bosni i Hercegovini.

Predavači su predstavili svoje teme po programu simpozijuma koji je dat u prilogu izvještaja. Koordinaciju inostranih predavača je podržao Emir Veledar iz Miami, Florida, USA uz tehničku podršku Adila Joldića informatičara sa FIT-a Univerziteta “Džemal Bijedić” Mostar. Snimak simpozijuma će se moći pogledati na web stranici www.ukhnk.org .


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh