BiH

Šarović o Dodiku: Njegova nemoć se osjeti, krije se u stranačkim prostorijama

Lider SDS-a Mirko Šarović rekao je da, dok druga dva člana Predsjedništva donose strateške odluke za BiH i preuzimaju u potpunosti kontrolu nad ovom najvišom institucijom, u situaciji rastuće krize Milorad Dodik boravi u stranačkim prostorijama.

Šarović je rekao da dva člana Predsjedništva iz FBiH aktivno predlažu ključne odluke za BiH, uključujući i vojno prisustvo.

“Glas člana Predsjedništva BiH iz RS-a se svodi samo na to da napusti sjednice na kojima se donose ključne odluke oko međunarodnog pozicioniranja BiH i sigurnosnih pitanja. Dodikova nemoć se osjeti svakim danom i činjenica je da je Dodik učinio srpsku poziciju u Predsjedništvu BiH praznom stolicom”, kaže predsjednik SDS-a.

Dodao je da je loše što se u ovim momentima ne čuje stav iz RS-a.

“Važnije je sada nego ikada da koristi vitalni interes umjesto što ga je Dodik potezao na nekim mnogo manje bitnim pitanjima. To je važno i radi vođenja politike koja se kreira u Predsjedništvu i koja je bitna da održi stabilnost i sigurnost u zemlji”, navodi Šarović. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh