BiH

Na neustavnom danu RS-a vlast kao gosta dovela ratnog zločinca Vinka Pandurevića

U Banjoj Luci danas je obilježen neustavni dan Republike Srpske, a na svečanoj bini je pored člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika stajao ratni zločinac Vinko Pandurević.

Pandurević stajao iza Dodika - RTRS

Pandurević, kojeg je Haški tribunal osudio na 13 godina zatvora (30. januara 2015.), danas je snimljen kako stoji iza Dodika na obilježavanju neustavnog dana RS-a u Banjoj Luci. Ratni zločinac ovom prilikom nije održao govor.

Podsjećamo da je Pandurević 1995. godine bio komandant Zvorničke brigade i imao čin potpukovnika, a na teritoriliji pod kontrolom njegove brigade bilo je nekoliko lokacija na kojima su strijeljani Bošnjaci iz Srebrenice.

Vrijedi pomenuti i sramotni čin Ministarstva odbrane Srbije, koje je 28. decembra 2021. godine odlikovalo ovog osuđenog ratnog zločinca. Kao razlog za odlikovanje, tj. uručivanje vojne spomenice, naveden je doprinos u “odbrani od NATO agresije” na Saveznu Republiku Jugoslaviju, prenosi Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh