BiH

Gradsko vijeće usvojilo Budžet za 2022, odbijeni svi amandmani opozicije

Gradsko vijeće Mostara usvojilo je budžet za 2022. godinu. Budžet iznosi 92 miliona maraka, 92 milijuna maraka, a iz njega će se izdvojiti i 350.000 KM za porodiljne naknade. O detaljima i iznosu jednokratne pomoći odlučivat će se na jednoj od narednih sjednica. Opći dio iznosi 47,5 miliona, a tu su i kapitalni dio, te prenesena sredstva iz prošle godine.

Gradsko vijeće Mostar / PR - Haber.ba

Osim Budžeta, Vijeće je usvojilo i odluku o donošenju programa o obavljanju komunalnih djelatnosti iz oblasti zajedničke potrošnje za narednu godinu.
Zanimljivo je da su odbijeni bukvalno svi amandmani opozicije, kao i amandman Mirze Drežnjaka (SDA), koji često glasa mimo kolega iz Kluba Koalicije za Mostar.

Zanimljivo je da je odbijen i amandman za čišćenje Partizanskog groblja. Ranije je gradonačelnik Mario Kordić isticao kako su svi amandmani dobri, ali da jednostavno novca nema dovoljno za sve.
Ovo je inače prvi put nakon dugo godina da je Budžet usvojen u Vijeću, a ne od strane gradonačelnika, te prvi put nakon mnogo vremena da novu kalendarsku godinu Mostar dočekuje s donesenim novim budžetom.
Prvi, tehnički rebalans očekuje se u februaru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh