BiH

DŽAFEROVIĆ ČESTITAO JASMILI ŽBANIĆ: OVO JE DAN KOJI ĆE SE PAMTITI

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio je iskrene čestitke rediteljici Jasmili Žbanić na osvojenoj nagradi u Berlinu.

Šefik Džaferović - FENA

Čestitam Jasmili Žbanić i ekipi filma “Quo vadis, Aida?” na nagradi za najbolji evropski film godine. Ovaj veliki uspjeh filma još je veći s obzirom da su Jasmila Žbanić i Jasna Đuričić osvojile priznanja i na individualnom planu, za najbolju evropsku režiserku odnosno najbolju glumicu glumicu godine. Film „Quo vadis, Aida?“ predstavlja izuzetno važno umjetničko djelo, koje čuva i širi sjećanje na genocid u Srebrenici. Ovo je jako važan dan za bosanskohercegovački film ali i cjelokupno bh. društvo. Ovo je dan koji će se pamtiti u Bosni i Hercegovini – napisao je član Predsjedništva BiH Džaferović.

Podsjećamo večeras je u Berlinu film „Quo Vadis, Aida“ bh. rediteljice Jasmile Žbanić proglašen je za najbolji film na 34. dodjeli Evropskih filmskih nagrada u Berlinu. Nagrada za najbolju rediteljicu pripala je Jasmili Žbanić, a za najbolju glumicu Jasni Đuričić. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh