BiH

Save the Children: Budete spremni u slučaju poplava

Kiša koja pada već dva dana prouzrokovala je poplave velikom dijelu Bosne i Hercegovine.

Poplave širom BiH - Vijesti.ba

Vodostaj rijeke Miljacke u Sarajevu ubrzano raste. Vodostaj Miljacke kod mosta Ćumurija u Sarajevu jutros u 7 sati iznosio je 208 centimetara, piše Radio Sarajevo.

Miljacka bi se mogla izliti iz korita u pojedinim dijelovima Sarajeva ukoliko kiša nastavi padati.

Prema prognozama meteorologa padavine će potrajati do nedjelje.

Save The Children: Budete spremni u slučaju poplava

Tim povodom na svojoj Facebook stranici oglasili su se iz organizacije Save the Children. Upravo zbog opasnosti od poopčava i dali su veoma važne i korisne savjete.

Njihovu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti.

“Meteorolozi i narednih dana predviđaju nestabilno vrijeme i jake pljuskove. Upozoravamo da budete spremni u slučaju poplava!

Save the Children i dalje intenzivno radi na smanjenju rizika od prirodnih i drugih nesreća, te smo za vas pripremili nekoliko savjeta na našem posteru koji govori o tome kako postupiti ako se desi poplava”, naveli su iz organizacije Save the Children te objavili korisnu Infografiku.

Pogledajte:


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh