BiH

Turković o hapšenju Vranja: Upućena nota Ministarstvu vanjskih poslova Srbije

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković reagirala je nakon inormacija o hapšenju Edina Vranja na granici BiH i Srbije.

Bisera Turković - Screenshot

“Ministrica Turković naložila je danas Ambasadi BiH u Srbiji da odmah reagira i od vlasti Srbije dobije zvanične i potpune informacije o statusu Edina Vranja, državljanina BiH koji je, prema informacijama medija, danas uhapšen na granici”, kaže se u saopćenju na zvaničnoj Facebook stranici ministrice Turković.

Dodaje se da je nota Ministarstvu vanjskih poslova Srbije već upućena.

“Ministarstvo i Ambasada BiH u Beogradu će se odmah uključiti u slučaj i ponuditi svu moguću pomoć državljaninu BiH. Bosna i Hercegovina je ranije, u više navrata je pozivala Srbiju da poštuje sve ranije postignute ugovore koji tretiraju pitanje procesuiranja ratnih zločina”, kaže se u objavi na Facebooku.

Podsjećamo, Bivši visokopozicionirani službenik Federalne uprave policije Edin Vranj uhapšen je u nedjelju popodne prilikom prelaska granice između BiH i Srbije, kojeg sumnjiče za ratne zločine. prensoi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh