BiH

Uklonjen “misteriozni” objekat iz Velikog parka u Sarajevu

Nakon što je općinski inspektor uručio zaključak o dozvoli izvršenja vlasnik je danas uklonio objekat iz ulice Maršala Tita.

uklanjanje objekta - N1

Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar Sarajevo je pravnom licu Omar&Enes Comemerce izdala odobrenje za privremeno zauzimanje javne površine.

Prema idejnom rješenju na predmetnom lokalitetu je planirano postavljanje drvene kućice, ali objekat postavljen na terenu nije odgovarao izdatoj dozvoli, zbog čega je Općina Centar pokrenula inspekcijski nadzor.

Utvrđeno je da objekat nije izveden u skladu sa izdatim rješenjem i izvještajem urbaniste, te je inspektor, s obzirom i na opravdane reakcije javnosti, donio rješenje kojim je investitoru naloženo da ukloni objekat.

Jučer je, podsjetimo, vlasnik objekta Enes Hodžić kazao da je za gradnju dobio sve dozvole od Općine Centar. Objekat je trebao biti mini suvenirnica ili kako kaže “Kutak za BiH”.

“Opština, sve legalno sam tražio. Nisam htio nikoga povlačiti za ruke, nije kriv ni načelnik, nije niko, sve je išlo redovnom procedurom. Objekat gdje će se plasirati rukotvorine naših građana koji će prezentirati svoje umijeće, etničke motive. Ujedno sam imao namjeru da pošaljem kćerki, koja živi u Arizoi u Feniksu, da napravi Bosanski kutak i da odavdje unikatne radove pošaljemo gore, jer sve države imaju svoje kutke. Bosanski npr. ćilim, bosanski priglavak sa natpisom Sarajevo i ostalo. Ja radim orginalan jedan suvenir, srce i unutra izgravirana pjesma, koju sam ja napisao, djeci Sarajeva i htio sam to da plasiram ovdje da ide u svijet, u Evropu”, kaže Enes Hodžić.

“Dobio sam rješenje da se ukloni, da nije završen objekat, da je ruglo sada. Ja sam već naručio bosanske motive sa bosanskim prozorom, bosanski ćilimom naprijed da se uljepša, sa pleksiglasom naravno da se oblijepi i na njemu da ti motivi budu, ali ne daju građani. Ovaj vidite dio ovdje je trebao da bude cvijeće, da budu na tim gelenderima naše bosanski cvjetni aranžmani koji vise, koji ukrašavaju, gdje se vidi da Bosna miriše. Neće se izmještati, nego ide na deponiju. Bosna ide na deponiju”, navodi Hodžić.

Podsjetimo, objekat je od trenutka postavljanja do uklanjanja bio meta mnogih šaljivih komentara s obzirom da je njegova namjena bila nepoznata. prneosi !N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh