BiH

Izetbegović: Ne mogu se negirati genocid i zločini, ovo je civlizovana zemlja

“Naravno, aktuelna politička situacija u BiH obilježena odlukama Visokog predstavnika i reakcijama u RS, a onda i neke unutarstranačke stvari, završetak procesa, rekonstrukcija, kantonalnih odbora”, kazao je Bakir Izetbegović kao odgovor na pitanje šta će biti tema sjednice Predsjedništva SDA.

Bakir Izetbegović - Izdvojeno.ba

Šta će promijeniti dolazak novog visokog predstavnika Schmidta?

“MIslim da u prvih mjesec dana neće ništa biti posebno, a onda će ovakvom politikom političari u RS da dovedu do toga da se sudare sa institucijama BiH, sa međunarodnom zajednicom, PIC-om, OHR-om. Nadamo se da će odustati prije nego dođe do smjena o kojima se govori“, kazao je Izetbegović i dodao:

“U BiH mora biti mir, stabilnost, ne mogu se negirati zločini, genocid niti se suprostavljati presudama Haškog tribunala, ovo je civilizovana zemlja. Nadam se da će nakon augusta to svi shvatiti i da ćemo krenuti putem stabilizacije, mira”.

Jedno od pitanja je bilo i o tome kakav utisak na prvo upoznavanje ostavlja Schmidt, na šta je kazao:

“Gospodin Schmidt je jedan političar koji ima ogromno iskustvo i ne možemo govoriti o tome kako izgleda i kakav utisak ostavlja, zna se tačno ko je i šta je gospodin Schmidt. Jedan odlučan i uspješan njemački političar koji iza sebe ima civiliziran svijet, zemlje PIC-a, OHR”. prneosi “N1”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh