BiH

SRAMOTNO: BANJALUČKI ADVOKAT PRIJETI DA ĆE SRBI ZAVRŠITI ONO ŠTO SU ZAPOČELI ’91

Svojim postom na društvenim mrežama širenju mržnje je doprinio banjalučki advokat Željko Bubić.

Željko bubić - Hayat

„Izgleda da je vrijeme da završimo ono što su naši očevi započeli ’91“, prva je Bubićeva objava.

U drugoj piše: „Srušili smo Osmanlijsko carstvo, Austrougarsko, fašizam…, ako ne budete poštovali Srbe srušićemo i Bosnu. Dosta Vas je više“!

Bubić u ovim porukama ne vidi ništa sporno i smatra da svako ima pravo na svoje mišljenje. Tvrdi da poruke nisu poziv na sukobe, niti u sebi kriju mržnju, već da je mislio na nastavak razgovora o budućnosti BiH između konstitutivnih naroda. prenosi “Hayat“.

Ja imam prijatelje u svim dijelovima BiH, majka mi je Tuzlanka, u Sarajevo dolazim svakih 15 dana i zaista nisam mislio ništa loše, niti nekoga mrzim. Ne znam zašto je moj status izazvao toliko pažnje. BiH je složena država u kojoj još uvijek traju razgovori o njenoj budućnosti, Valjda svi imamo pravo na svoje mišljenje, za Patriju je rekao Bubić.
Uslijedile su žestoke reakcije…

Željko Bubić – Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh