BiH

Imenovani novi ambasadori BiH u Norveškoj, Francuskoj i Australiji: Sadović umjesto Makarevića

Put Pariza će dosadašnja savjetnica načelnika općine Laktaši Bojana Kondić-Panić

Sadović - Glas Srpske

Na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH došlo je do promjena u diplomatsko-konzularnoj mreži BiH, a novi ambasadori izabrani su u Norveškoj, Francuskoj i Australiji, piše Glas Srpske.

Nedima Makarevića u Oslu će zamijeniti dugogodišnji kadar SDA Bakir Sadović.Put Pariza će dosadašnja savjetnica načelnika općine Laktaši Bojana Kondić-Panić, a ona će na ovoj funkciji zamijeniti Kemala Muftića koji se seli na novu destinaciju, u Australiju.

Podsjetimo, jučer je objavljeno da će novi ambasador BiH u Kataru biti bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, ali su iz Predsjedništva BiH demantovali ovu informaciju ističući da njegovo imenovanje nije bilo na dnevnom redu.- Informacija o imenovanju Abdulaha Skake, koju su objavili pojedini mediji, nije tačna, a njegovo imenovanje nije ni razmatrano na posljednjoj sjednici – rekao je za “Glas Srpske” generalni sekretar Predsjedništva BiH Zoran Đerić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh