BiH

U BiH 27 novozaraženih koronavirusom

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini registrovano je 27 novozaraženih koronavirusom. Smrtni slučajevi zaraženih nisu prijavljeni.

Koronavirus - Zena.blic.rs

U FBiH 20 pozitivnih na koronavirus

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 1 272 uzorka, od kojih je 20 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

Do sada su testirana ukupno 731 553 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 134 154 osobe.

U Federaciji BiH u protekla 24h nije bilo smrtnih ishoda. Srednjobosanski kanton je prijavio jedan smrtni ishod iz proteklog perioda.

Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5 535.

U RS sedam novozaraženih koronavirusom

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 192 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod sedam osoba.

Radi se o pet muških i dvije ženske osobe, od kojih je jedna osoba mlađe tri osobe srednje i tri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, četiri osobe su iz Dervente, dvije iz Kotor Varoša i jedna osoba iz Laktaša.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen ni jedan smrtni slučaj.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.383 slučaja virusa korona, a preminula je ukupno 3.791 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 53.542 osobe, a testirane su ukupno 287.202 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 49, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 17, a u ostalim bolnicama 32. Na respiratoru su 4 osobe (4 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 57 osoba, a nadzor je završen kod 193.631 osobe.

Napomena: Na dan 13.06.2021. godine, naknadno je prijavljen jedan smrtni slučaj koji se desio u prethodnom periodu (lice sa prebivalištem u Ribniku).

Brčko distrikt

U posjednja 24 sata u Brčko distriktu testirano je 96 osoba i nije bilo pozitivnih osoba. Nisu registrovani ni smrtni slučajevi. U Distriktu je trenutno aktivno 22 slučaja korona virusa, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh