BiH

Sanjin Memić započeo biciklistički maraton od Mostara do Srebrenice

Pod sloganom “Tiha voda za Srebrenicu“, mladi Mostarac Sanjin Memić jutros je na trgu Musala započeo biciklistički maraton do Srebrenice, koji bi prema njegovim planovima trebao biti okončan večeras oko 19 sati. Sanjin maraton vozi u čast žrtava genocida u Srebrenici.

Sanjin Memić / pr - haber.ba

– Očekujem zahtijevnu vožnju sa teškim uzbrdicama. Sa mnom sa Musale kreću prijatelji koji će biti sudionici u laganoj vožnji do Salakovca, a onda dalje idem sam. Velika želja mi je da biciklistički maraton od Mostara do Srebrenice postane tradicija. Ovo je inače moj prvi veliki maraton u kojem u jednom danu planiram preći 290 kilometara. I to je na neki način fascinantno. Hvala ovim putem svima koji su uz mene, prije svega mojoj porodici, kao i članovima Biciklističkog kluba Mostar, te sponzorima koji su me podržali u plemenitom poduhvatu, rekao je prije polaska Memić.

Sanjin Memić / PR – Haber.ba

Sanjin Memić prije polaska za Srebrenicu javnosti je postao poznat kao prvi Mostarac koji je izvezao čuveni Everesting – na brdu fortica vozio je više od 20 tura što je u zbiru iznosilo koliko i penjanje biciklom na Mont Everest. Zbog toga je dobio posebno priznanje Sportskog saveza Grada Mostara na izboru sportiste Grada za 2020. godinu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh