BiH

Zvornik: Užasavajuće poruke o genocidu u Srebrenici

Bošnjački povratnici na području grada Zvornika i okolnih mjesta svakodnevno su izloženi raznim provokacijama i pritiscima.

Zvornik - Radiosarajevo

Jedan od takvih primjera objavljen je sinoć na Facebook profilu Selver Amira Dardagan, gdje se u pozadini čuje pjesma čiji su stihovi užasavajući i pozivaju na nove zločine. prenosi radiosarajevo

“Srebrenice ti si nama mila, dabogda se tri put ponovila”, čuje se na snimku koji je objavljen.

Užasavajući snimak koji provocira i negira genocid u Srebrenici, dostavljen i prijavljen Policijskoj upravi u Zvorniku.

Radi se o naselju Grbavci, a na tom mjestu su 21. maja 1992. godine, srpske paravojne jedinice uz pomoć lokalnih Srba, etnički očistile selo, ubijajući i zarobljavajući mještane.

Podsjećamo, na taj datum i narednih nekoliko dana likvidirana su na različitim stratištima 62 Bošnjaka iz mjesta Grbavci.

Za ovaj zločin ni 29 godina poslije niko nije odgovarao.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh