BiH

Predsjedavajući Tegeltija razgovarao sa predstavnicima Svjetske banke

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas putem video-linka sa predstavnicima Svjetske banke.

Zoran Tegeltija - Fena

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas putem video-linka sa predstavnicima Svjetske banke.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija upoznao je predstavnike Svjetske banke sa glavnim pravcima djelovanja Savjeta ministara u narednom periodu.
Takođe, razgovarano je i o mogućnostima korišćenja novih finansijskih instrumenata, podršci zdravstvenom sektoru teško pogođenom pandemijom virusa korona, kao i mogućoj podršci u realizaciji infrastrukturnih projekata.
Zajednički je usaglašeno da će tri osnovna programa djelovanja Svjetske banke u BiH za period 2022 – 2026. godina biti u vezi sa reformom zdravstvenog sektora, reformom preduzeća u državnom vlasništvu, te programom zelene tranzicije, koja uključuje poseban program kvaliteta vazduha. Posebna pažnja biće posvećena omogućavanju korišćenja potencijala privatnog sektora za brzi rast i otvaranje novih radnih mjesta, ulaganje u ljudski kapital, te upravljanje životnom sredinom u cilju održivog rasta.
Tokom sastanka, istaknuto je da je dosadašnja saradnja Savjeta ministara i Svjetske banke bila dobra, te je iskazana spremnost za nastavak saradnje i u budućem periodu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh