BiH

Donesene nove mjere za Kanton Sarajevo

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj hitnoj sjednici, a na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva donijela Naredbu, kojom se od sutra obustavlja rad javnih bazena i kupališta, spa, fitnes centara i teretana na području Kantona Sarajevo, osim onih centara koji su registrirani za medicinsku rehabilitaciju, saopćeno je danas iz Vlade.

Sarajevo - Klix.ba

Kako je navedeno u saopćenju, u skladu sa Zaključkom Skupštine, Vlada Kantona Sarajevo i Krizni štab Ministarstva zdravstva, također su donijeli naredbu da se od sutra zabranjuje i rad kladionica, izuzuzetak su online klađenja.

”Produženo je odvijanje online nastave u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama. Sve rekreativne sportske aktivnosti u zatvroenom prostoru su zabranjenje, a izuzetak su profesionalne sportske aktivnosti i takmičenja, bez prisustva publike, uz poštivanja epidemioloških mjera, dok su treninzi na otvorenom dozvoljeni”, saopćeno je. prenosi “N1“.

Sve navedene naredbe važe do 03. aprila 2021.godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh