BiH

U Hercegovini (HNK) zabranjen rad ugostiteljskih objekata od 21 do 5 sati ujutro

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu uvode se nove mjere i zabranjuje rad ugostiteljskih objekata u periodu od 21 do 5 sati ujutro.

Kafić - Facebook

Ova odluka donesena je danas na sjednici Vlade HNK na prijedlog Kriznog štaba ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite .

Kako je navedeno uz ograničen rad je zabranjena i muzika uživo u svim ugostiteljskim objektima i na javnim okupljanjima i svečanostima svih vrsta. Istaknuto je da mjere vrijede sve dok se sedmična incidenca oboljelih u HNK ne spusti na nivo ispod 50 na 100.000 stanovnika. prenosi “Klix“.

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu u posljednja 24 sata od testiranih 786 uzoraka na koronavirus je pozitivno 195 osoba od kojih je 133 iz Mostara, 16 iz Konjica, 12 iz Stoca, 10 iz Čapljine, 3 iz Čitluka, 6 iz Jablanice, 7 iz Prozora-Rame, 6 iz Ravnog i 2 iz Neuma.

U Klinici za infektivne bolesti SKB-a Mostar na bolničkom liječenju trenutno su 93 bolesnika, od kojih je 14 na invazivnoj i 1 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirano je 8, a otpušteno 10 pacijenata.

Kantonalni i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 217 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi su 1.632 rješenja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh