BiH

U trećem smo valu, ako se mjere ne budu poštivale ide online nastava

Na današnjoj konferenciji za medije dr. Nermin Avdić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo HNK, kazao je kako se definitivno nalazimo u trećem valu. Također je naglasio ukoliko se mjere ne budu poštivale, kako će se preći na online oblik nastave i kako će doći do zatvaranja objekata.

”Znamo da je u proteklom mjesecu tjedna indcidenca iznosila 57 do 58 oboljelih na 100 tisuća stanovnika, a sada je premašila 170 oboljelih što je tri puta više, i sve je to problem koji ponovno opterećuje zdravstveni sustav” kazao je.

Dr. Avdić je kazao i kako je u našu županiju pristiglo 550 doza cjepiva, te da će se prvo krenuti sa cijepljenjem zdravstvenih djelatnika.

Glasnogovornik Vlade HNŽ, Pero Pavlović, se osvrnuo na ozbiljan ‘skok’ broja zaraženih u našoj županiji.

– U protekla 24 sata bilo je 152 novozaraženih. To nam dovoljno govori da imamo ili rep nekog drugog vala ili početak trećeg vala. Pozivamo sve da one mjere koje su na snazi poštuju i sve nadležne da vrše nadzor provedbe spomenutih mjera – rekao je Pavlović.

Također je naglasio kako je rad ugostiteljskih objekata u odgovornosti lokalne samouprave i da je radno vrijeme objekata u njihovoj nadležnosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh