BiH

Postignut dogovor s KCUS-om: Nastavlja se testiranje briseva iz Goražda

Analiza briseva na koronavirus iz BPK Goražde ponovo će se vršiti na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, potvrdio je za Klix.ba direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Salem Halilović.

Testiranje na virus korona - DW.com

Nakon što je objavljeno da je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu obustavljeno testiranja briseva na koronavirus iz Goražda, te da je KCUS tražio pokrivanje troškova i slanje uzoraka uz odobrenje Zavoda zdravstvenog osiguranja, postignut je dogovor sa KCUS-om, piše “Klix“.

“U komunikaciji sa Klinikom za mikrobilogiju i menadžmentom KCUS-a otklonili smo problem na način da će uzorci iz Goražda biti primani i obrađivani kao i do sada, a da će dva zavoda, Zavod zdravstvenog osiguranja, Zavod za javno zdravstvo, Vlada BPK i resorno ministarstvo zajedno sa KCUS-om dogovoriti detalje oko plaćanja troškova u prošloj goidni i onih od sada vezanih za testiranje”, kazao je Halilović.

Testiranja će biti nastavljeno od sutra.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh