BiH

Čolpa: Izgubili smo korak s vremenom, postajemo Covid-19 geto

Potpuni krah sa vakcinacijom na Covid-19 pokazuje da je Bosna i Hercegovina zahvaljujući vladajućoj državnoj četvorci izgubila korak s vremenom, poručio je u saopćenju za javnost Nihad Čolpa, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Nihad Čolpa - Novi.ba

“I dok su države sa kojima graničimo počele sa imunizacijom stanovništva, građani BiH osuđeni su na čekanje. Bojim se da zadugo nećemo vidjeti vakcinu, i ako je vidimo, vjerojatno će biti neka hedija od prijateljskih zemalja i to u vrlo malim količinama, što nam neće pomoći da virus stavimo pod kontrolu ni tokom 2021. godine”, navodi Čolpa.

Upozorava da ukoliko državna vladajuća četvorka ostane sjediti skrštenih ruku, BiH može ostati u nekoj vrsti Covid-19 geta.

“Da pojednostavim, vraćamo vizni režim, jer su neke zemlje i prevoznici najavili da će za prevoz i ulazak u države biti potrebna potvrda o vakcinisanju. Nesposobnost aktuelne vladajuće državne četvorke najbolje se ogleda u tome da Bosna i Hercegovina postaje sabirni centar za migrante i nevakcinisane osobe”, poručio je zastupnik Čolpa, prenosi patria.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh