BiH

Majka koja je ostavila bebu u kontejneru ipak neće u zatvor

Prvostepenom presudom Berina Džindo je osuđena na dvije i po godine zatvora za pokušaj čedomorstva

Berina Džindo - Fokus

Kantonalni sud u Sarajevu, nakon žalbenog postupka, izrekao je uslovnu kaznu Berini Džindo koja je u novogodišnjoj noći sa 2017. na 2018. godinu, ostavila svoju tek rođenu bebu u kontejneru u ulici Koševo, potvrdio je njen branilac sarajevski advokat Omar Mehmedbašić.

– Kantonalni sud je usvojio moju žalbu na presudu Općinskog suda Sarajevo te je preinačio presudu u odluci o kazni. Umjesto zatvorske kazne, optuženoj je izrečena uslovna kazna – kazao je Mehmedbašić za “Avaz”.

Prvostepenom presudom Berina Džindo je osuđena na dvije i po godine zatvora za pokušaj čedomorstva.

Kantonalni sud Sarajevo joj je sada izrekao godinu zatvora pod uslovom da za dvije godine ne počini novo krivično djelo.

Prema navodima iz optužnice, Džindo je bacila svoju devojčicu u smeće iako je znala da može umrijeti usljed hladnoće, kao i da služba “Rad” može isprazniti kontejnere.

Jedan se građanin uplašio čuvši u novogodišnjoj noći neobične zvuke koji su dopirali iz kontejnera. Pozvao je policiju, koja se za manje od minutu našla na mjestu događaja, te spasila bebu. Beba je nakon zbrinjavanja u bolnici prebačena u hraniteljsku porodicu. Džindo je otkrivena zahvaljujući patronažnoj sestri u Vogošći. Majka bebe ima još troje djece.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh